1ο «Φεστιβάλ Λόγου και Τέχνης» στο Ναύπλιο με αφιέρωμα στον ποιητή Νίκο Καρούζο
Αύλειος χώρος Εθνικής Πινακοθήκης – Φεστιβάλ «Λόγου και τέχνης».
Μια εκδήλωση η οποία είναι αφιερωμένη στην Λογοτεχνία και την ποίηση, επιχειρώντας μια συνοπτική αναφορά στην τροφοδοτική επίδραση που άσκησε η Επανάσταση στις ιδέες και στο έργο κορυφαίων Ελλήνων δημιουργών.
Ένας σημαντικός πολιτιστικός θεσμός ξεκινά στο Ναύπλιο υπό την αιγίδα του Δήμου Ναυπλιέων και του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου. Από τις 19 έως τις 21 Ιουνίου θα διεξαχθεί το 1ο Ετήσιο Φεστιβάλ Λόγου και Τέχνης.
Η διοργάνωση γίνεται προς τιμήν του μεγάλου Έλληνα ποιητή Νίκου Καρούζου. Θα πραγματοποιηθούν διαλέξεις, απαγγελίες, περφόρμανς, συζητήσεις, προβολές, οι οποίες κάθε χρόνο θα έχουν συγκεκριμένη θεματική. Ταυτόχρονα θα εκτελεστούν μεγάλες τοιχογραφίες από τη γνωστή κολεκτίβα των Urban Art.
Την Οργανωτική Επιτροπή του Φεστιβάλ αποτελούν ο συγγραφέας Γεώργιος – Ίκαρος Μπαμπασάκης, ο ηθοποιός Ανδρέας Μαντάς, η εικαστικός Βασιλική Σαγκιώτη, η πρόεδρος του ΔΟΠΠΑΤ Μαρία Ράλλη και η διδάκτωρ Ιστορίας της Τέχνης Φαίη Τζανετουλάκου.
Καθ’ όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ ο Δήμος Ναυπλίου εκκινεί με την Urban Act το πρώτο οργανωμένο πρόγραμμα street art- δημόσιων τοιχογραφιών στην πόλη, ενταγμένο στο 1ο Φεστιβάλ Λόγου και Τέχνης.
Η πρώτη απεικόνιση, με το πρόσωπο του ποιητή Νίκου Καρούζου, υλοποιείται στο 1ο Λύκειο Ναυπλίου από τον Street Artist Kez, με την επιμέλεια της ιστορικού τέχνης Φαίης Τζανετουλάκου.

Η πρώτη τοιχογραφία με το πρόσωπο του ποιητή Νίκου Καρούζου. Η απεικόνιση του στον τοίχο του 1ου Λυκείου Ναυπλίου από την Urban Act, και συγκεκριμένα από τον street artist KEZ αποτίει φόρο τιμής σε έναν ποιητή που έδωσε λόγο ύπαρξης σε ένα νέο εικονογραφικό ιδίωμα.
Για φέτος ο θεματικός άξονας περιστρέφεται γύρω από τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, όπου το Ναύπλιο διαδραμάτισε κεντρικό ρόλο στα γεγονότα, όπως και στη σύσταση του Νέου Ελληνικού Κράτους ως η πρώτη του επίσημη πρωτεύουσα.
Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στον αύλειο χώρο της Εθνικής Πινακοθήκης – Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτσου – Παράρτημα Ναυπλίου, Σιδηράς Μεραρχίας 23, με ώρα έναρξης στις 8 το βράδυ.
Συμμετέχουν με απαγγελίες και ομιλίες οι: Θεοδόσης Σπαντιδέας, Τάσος Γουδέλης, Λαμπρινή Καρακούρτη, Κώστας Τσώλης, Γεώργιος Κόνδης, Νικήτας Σινιόσογλου, Παντελής Μπουκάλας, Θανάσης Συλιβός, Γιώργος-Ίκαρος Μπαμπασάκης, Φαίη Τζανετουλάκου, και Αντρέας Μαντάς.
Σχολιάστε